Op 19 mei vond de eerste manche van het VK Sprint plaats. Het circuit van Zolder vormde het strijdtoneel voor deze krachtmeting. Piloot Jill Danneels (st)reed mee en brengt verslag uit.

In de 1e kwalificatie reed ik als een ‘echt wijf’. De baan was nog niet helemaal opgedroogd en laat ons net dàt mijn grootste werkpunt zijn… Vertrouwen vinden in wisselende weersomstandigheden is niet mijn sterkte kant – toch niet op slicks. Ik reed 1.44. Met andere woorden 3 seconden onder mijn PR. Ik had weinig vertrouwen in de baan en de remmen, dus we legden een nieuwe slicks en vervingen de remolie voor de start van de tweede kwalificatie. Komaan, Jill, niet janken, gewoon gas geven!

Tijdens de tweede kwalificatie zat het wel goed in het kopke! In de eerste paar ronden zat ik vast achter een superbike die ik net niet voorbij kwam. Ik reed binnen in de pitstraat, om meteen weer uit te rijden. Vrije baan. Nieuwe banden. Goede remmen. GASSSSS!

Het ging goed! Toen ik eventjes tijd vond om mijn laptimer te checken zag ik een 1.40.1 staan!! Ook de jongens met het pitbord gaven 1.40 aan met P2 +0. Whaaaat!!! En dit in de Supercup! Waar ik in eerste instantie dacht niet op mijn plaats te zitten qua niveau. Zalig! Ik reed nog wat rondjes, maar kwam al snel in zwaar verkeer terecht. Ik besloot binnen te rijden en hoopte zo mijn tweede startpositie te bewaren! Uiteindelijk gaf de tijdswaarneming van Zolder een 1.40.242 aan, nog steeds een seconde onder mijn beste tijd en goed voor P2 op de startgrid! GEWELDIG!

Lees het vervolg gratis op motornieuws.be

De tweede wedstrijd van het VK Sprint vindt plaats op donderdag 23 juni op het circuit van Zolder. Bekijk hier de volledige agenda.