Snelheid: openingswedstrijd BK

Op het circuit van Croix-en-Ternois ging het BK wegrace van start.

Bij de Superbikes won Oeri Bikkems beide malen. In de Supersport won Van Calster de eerste reeks, maar wegens een te luide Ducati werd hij gedeclaseerd. Louppe won daardoor beide reeksen.

VK Trial Genk

Op de Horensbergdam in Genk werd op 7 april het Vlaams kampioenschap trial 2024 op gang geblazen. Wesley Belaey won de wedstrijd bij de Inters. Bij de Nationalen zegevierde Yves Pletinckx. Luc Cardinaels (Juniors 40+), Tuur Petters (Randonneurs), Geert Matthijs (Classics), Toon Gijbels (Nieuwelingen) en de eeuwig jonge Eddy Zels (Randonneurs +40) waren de andere winnaars en uiteraard ook de koplopers in het kampioenschap.

WK Zijspancross

In Portugal ging het WK zijspancross van start. Dan is het voor de Vlaamse fans altijd uitkijken naar de prestaties van de wereldkampioenen Vanluchene/Janssens. Bij de start van de eerste reeks ging het meteen goed met de holeshot, voor Koen Hermans en zā€™n Vlaamse bakkenist Ben Van den Bogaart.

De zege zou echter gaan naar de Leilbardis-broertjes gaan voor Vanluchene. Hermans/Van den Bogaart kregen met pech af te rekenen, maar finishten na een inhaalrace nog als zevende en klopte daarmee nog het duo Sanders/Steegmans. In de tweede reeks gingen Vanluchene/Janssens autoritair aan de leiding tot ze met pech aan de kant werden gezet. Een zekere WK-zege ging daarmee verloren en ze dienden tevreden te zijn met een zesde plaats in de GP.

De Vlaamse eer werd hoog gehouden door Hermans/Van den Bogaert die de reeks wonnen voor het Liebardis-duo die de GP-zege pakten. Davy Sanders en Jarno Steemans werden 10de in de GP, Jason Van Daele en zā€™n Nederlandse bakkenist Loet Van der Putten werden 24ste.